marți, 24 ianuarie 2017

Cere-ți iertare, mulțumește, iartă




Cere-ți iertare atunci când arunci cuvinte aiurea, atunci când stresul și prea multele probleme din exterior te fac sa te descarci pe oamenii dragi, atunci când acționezi condus de mânie și frustrare. Cere-ți iertare atunci când nu ai fost acolo pentru cine avea nevoie de tine, atunci când nu ai oferit timp familiei, prietenilor, iubitului, copiilor. Cere-ți iertare atunci când iei decizii pentru alții, atunci când ceea ce crezi că este cel mai bine îi afectează pe alții. Cere-ți iertare atunci când rănești sau dezamăgești, atunci când ai greșit pentru că nu știai cum să faci lucrurile mai bine. Cere-ți iertare atunci când greșești. Cere-ți iertatre de la mama, de la tata, de la frați și surori, de la prieteni, de la omul care îți este alături, de la copii, chiar și de la străini atunci când le-ai greșit sau le-ai cauzat vreun inconvenient.

Mulțumește oamenilor care fac parte din viața ta, celor care au fost mereu acolo și știi că mereu vor fi acolo. Mulțumește atunci când primești ajutor, atunci când ești susținut, atunci când ești apreciat. Mulțumește atunci când primești complimente. Mulțumește și oamenilor care au ieșit din viața ta, pentru că fiecare om a contribuit la o parte din tine. Mulțumește când copilul te ajută prin casă, când iubitul îți ia un buchet de flori, când mama te felicită, când tata îți dă un sfat. Mulțumește cu orice ocazie, oricui. Arată-ți aprecirea celor care te-au ajutat cât de puțin, celor care te-au făcut fericit, celor care ți-au fost alături.


Iartă atunci când ți se cere iertare. Iartă oamenii care ți-au lăsat un gol în suflet. Iartă cuvintele dure și usturătoare aruncate la nervi sau dezamăgire. Iartă-i pe cei ce te urăsc. Iartă-i pe cei ce te iubesc și ți-au greșit. Iartă-i pe cei ce ți-au făcut rău, iartă-i pe cei ce te-au trădat. Iartă-i pe cei care nu au știut cum să te asculte, pe cei care nu au fost lângă tine când aveai nevoie, pe cei ce te învinovățesc, pe cei ce te jignesc, pe cei ce te blamează. Iartă cuvinte urâte și negândite, fapte impulsive, priviri dureroase. Iartă, nu pentru ceilalți, iartă pentru tine. Iertarea nu înseamnă acceptarea celor care au greșit, nici primirea lor înapoi în viața noastră, înseamnă împăcarrea cu noi și cu ce ni se întâmplă, înseamnă trecerea mai departe și începutul vindecării rănilor. 
Așadar, la final, cereți-vă iertare, mulțumiți și iertați.

2 comentarii:

  1. Ma regasesc destul de mult in ceea ce spui tu. Incerc sa fac lucrul asta dar uneori nu imi iese.
    E greu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zice nimeni că e ușor dar garantez că se merită efortul ;)

      Ștergere