marți, 11 aprilie 2017

Lasă-i să judece





De multe ori oamenii judecă.  Poate tu nu-i vezi, nu-i auzi dar aproape mereu cineva te judecă, cineva crede că poate mai bine, că știe mai multe, și chiar dacă nu poate sau știe mai bine ca tine, știe sigur că tu nu ști și nu poți îndeajuns.

Oamenii te judecă în funcție de cum te îmbraci, cum vorbești, cu cine umbli, de familie, de situația socială, de etnie, de religie, de liceu, facultate, numărul de copii, în funcție de partener. Cred că oamenii care judecă pot găsi orice motiv să te judece, pentru că ei asta urmăresc : să judece.  Nu contează de ce, ce și cum, contează să îți spună că nu ești suficient de bun/frumos/deștept/bogat/etc , contează să te eticheteze, să te pună la zid, să te facă să te simți prost chiar și atunci când nu ai de ce.

Nu e o noutate că oamenilor le place să vorbească  și nici că oamenii judecați tind să se schimbe doar ca să nu mai fie judecați. Dar ghici ce? Tot vor fi, pentru că, cum spuneam mai devreme, oamenii care judecă, asta fac, judecă. Niciodată n-o să-i mulțumești, și sincer nici nu înțeleg de ce ai vrea, niciodată n-o să fie totul bine, niciodată n-o să scapi să fii judecat.

Deci cum am zis, oamenii judecă însă tu ignoră-i. Nu-i lăsa să te schimbe, să te înjosească, să te facă să te simți mizerabil sau defect. Lasă-i să te judece, în definitiv, dacă vorbesc de viața ta, e clar că e mult mai interesantă decât a lor. Îmbracă-te cum vrei, vorbește cum vrei, fă ce te face să te simți bine, trăiește cum îți dorești. Atâta timp cât te simți bine cu tine, cât faci totul asumat și responsabil, cât faci ce te face fericit, nu schimba să faci asta, fă ceea ce îți dorești, fii cine îți dorești, iar ei n-au decât să țină evidența vieții tale.


Oamenii judecă și ți-am mai spus-o, dar nu lăsa asta să te oprească din drum, nu-i lăsa să îți ia ce e al tău, ce ți-ai creat, nu-i lăsa să îți ia cine ești. Indiferent de cine e vorba. Mereu va exista cineva care nu va fi de acord cu tine, care nu-ți va împărtășii ideile și care la final te va judeca. 

Amintește-ți că te pot afecta, influența sau rănii doar dacă tu le permiți. Lasă-i să judece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu