marți, 4 aprilie 2017

Unul dintre cele mai prețioase daruri





Prietenia este unul dintre cele mai prețioase daruri, unul dintre cele mai sacre lucruri, unul dintre cele mai puternice sentimente. Este sentimentul de acceptare, de înțelegere, de iubire, de încredere și de împreună.

Prietenii sunt acele persoane pe care noi le-am ales, care - deși poate gândesc diferit față de noi, nu ne judecă, ne completează, ne acceptă, ne ascultă, ne ajută și sunt alături de noi. Prietenii ne iubesc necondiționat, fără când, dacă sau pentru. Fără interese sau favoruri. Simplu și curat.

Este important să ne alegem cu grijă persoanele din jurul nostru și abia atunci când simțim că merită să ni facem prieteni, căci dacă totul este necondiționat și reciproc, se poate să îi păstrăm o viață întreagă. Când putem să le acordăm toată încrederea, când știm că atunci când zic nu pot sau nu am înseamnă că nu pot sau nu au, nu înseamnă că nu vor, sau că nu au chef, sau nici tu nu m-ai ajutat data trecută.

Și nu, nu vorbesc de acei prieteni pe care îi avem pentru a ieși cu ei în club, sau pentru a merge în vacanță din lipsă de alternative sau cu care ne petrecem timpul din plictiseală. Nu vorbesc de amiciții, de cunoștințe, eu vorbesc de prieteni adevărați și prietenie sinceră, de oamenii cărora nu le pasă că trebuie să fie doar ei cu noi împotriva lumii, de persoanele cu care deși nu am mai vorbit de luni de zile ne simțim ca și cum n-am mai vorbit de o zi, la care ne zboară gândul atunci când avem nevoie de afecțiune și încredere.

Nu este greu să menții o prietenie , atâta timp cât ți-o dorești și ai încredere în ea. Este nevoie de grijă, sinceritate, iubire, încredere. Trebuie să ai grijă de ea dacă vrei să reziste, să nu o deteriorezi cu secrete și minciuni, cu falsități și ipocrizie, cu interes și prefăcătorie. Este ca orice altă relație, este necesar să fie pură și sinceră. Prietenia nu-ți poate aduce nimic rău dacă este pură și necondiționată, ca nicio altă relație curată.

Așadar aveți grijă de prietenii voștri, aveți încredere în prietenia voastră, aveți încredere unul în celălalt, apreciați-o, protejați-o și aveți grijă pe cine alegeți ca prieten , căci acest dar este prea prețios pentru a fi dat persoanelor care nu știu ce înseamnă.


Sursă fotografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu