marți, 28 martie 2017

Ești suma tuturor experiențelor pe care le trăiești





De cele mai multe ori ne dorim să prevenim, să ne ferim, să scăpăm de experiențele neplăcute, și este foarte normal să fie așa, însă, de cele mai multe ori, nu ne dăm seamă că acum aceea experiență face parte din noi și ne întregește.

Sigur, asta nu înseamnă să căutăm răul, ci doar, ca după ce se întâmplă să vedem partea plină a paharului - cum s-ar zice, și să realizăm că aceea experiență, de fapte toate, ne-au format și că noi suntem suma tuturor experiențelor pe care le-am avut.

Cu fiecare experiență nouă, fie ea favorabilă sau nefavorabilă, bună sau rea, noi ne dezvoltăm , creștem și dacă suntem atenți la lecțiile din fiecare experiență, învățăm să trăim mai curat și mai frumos.

La fel este și cu oamenii. Întâlnim atât oameni buni cât și răi, atât oameni care ne vor binele cât și cei care ne rănesc, și toți lasă o parte din ei în noi, iar noi păstrăm puțin din fiecare și dăm fiecăruia câte puțin din noi. Este important să ne alegem cu grijă oamenii pe care îi lăsăm în viața noastră, și atunci când întâlnim un om cu care avem o relație toxică, sau care ne rănește, să știm să luăm ceea ce ni s-a întâmplat în mod constructiv, să învățăm și să creștem sănătos.

Noi, suntem ca un puzzle, și fiecare om care intră în viața noastră, fiecare experiență prin care trecem ne lasă în urmă câte o piesă, însă noi alegem unde și cum să o așezăm, așa că trebuie să fim foarte atenți.

Haideți să nu mai regretăm, să nu ne mai lăsăm conduși de trecut, și de experiențele negative. Haideți să învățăm din ele și să creștem frumos.

Dacă ești mândru de cine ești azi, dacă ești mulțumit cu tine, dacă te iubești, ține minte că ești așa datoriră fiecărui om care a pășit în viața ta, fie că s-a descălțat la ușa sufletului tău, fie că a intrat cu bocancii plini de noroi, și fiecărei trăiri, fie că te-a înălțat la cer sau a dat cu tine de pământ. Toate astea zac în tine, toate astea fac parte din tine, toate astea te-au făcut omul care ești azi, omul de care ești mândru. Nu uita, ești suma tuturor experiențelor tale.


Sursă fotografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu