joi, 18 octombrie 2018

Când e momentul să mergi mai departe?




Când îți dai seama că nu mai ai loc, că nu mai ești dorit, că ți-ar fi mai bine în altă parte sau că pur și simplu, nu iese nimic bun?
Cum îți dai seama că nu se mai merită, că îți face rău, că suferi, că te doare mai mult decât te alină, că e mai puțin bine și mai mult rău?
Care e punctul în care pui stop, când pleci de la o persoană, dintr-un loc, dintr-un moment, dintr-o ipostază?
Când decizi să pleci de la o persoană ce ți-a fost, sau îți este în suflet? Care e limita? Ignoranța, indiferența, un cuvânt urât, o palmă, umilirea, nepăsarea, răutatea?
Omule drag, suflet bun și cald, ce aștepți pentru a merge mai departe, pentru a te duce spre bine, pentru a-ți începe o viață bună, pentru a te face bine, pentru a te vindeca?
Știu că nu sunt nimeni, știu că nu pot fi în pielea ta, știu că ți-e greu, ți-e frică, te simți singur, debusolat, panicat, nervos, frustrat, știu că e viața ta, că sunt durerile și supărările tale; dar totuși vreau să îți spun că meriți mai mult, că poți mai bine, că viața ta nu se termină la un om, mai ales nu la unul care nu-ți merită nici privirea, dar iubirea.
Renunță. La toți cei ce te doboară, la toți cei ce-ți fac rău, la toți ce nu cred că meriți, la toți ce te fac să te simți mizerabil, la toți cei ce-ți vor nefericirea.
Pune punct. La tot ce nu-ți face bine, la tot ce îți aduce nefericire constant, la tot ce te rănește repetat, la tot ce e toxic în viața ta.
Va fi greu? Mai mult ca sigur. Te vei teme? Poate ca da. Vei fi singur? Poate că nu. Meriți mai mult? Sunt convinsă că da. Vei găsi ceva mai bun? Din nou, vei găsi, chiar dacă acest mai bun vei fi chiar tu pentru tine.
Nu trebuie să fi dependent de cineva la nivelul în care să te lași călcat în picioare, să fii luat în bătaie de joc, să fii umilit, înjosit, epuizat, stors de suflet. Probabil ți-e greu să nu fii, dar gândește-te, poate ți-e frica de singurătate, de un nou început, de un alt drum, dar la un moment dat, tot aici vei ajunge, doar că atunci vor fi trecuți câțiva ani în plus peste tine și poate niște legături ce nu pot fi distruse sau uitate.
Deci dragă omule, când e momentul să pleci mai departe, să-ți vezi de viață, de liniște și de fericire?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu