sâmbătă, 13 mai 2017

Am învățat să îmi asum






Printre lecțiile pe care le-am învățat în ultimul timp - să zicem cam în ultimul an, este cât de important este să fiu asumată, să accept responsabilitatea faptelor mele și atâta timp cât sunt mulțumită cu mine, să fiu eu exact așa cum sunt.

Am învățat că atâta timp cât fac ce simt, și o fac asumat și responsabil nu poate fi decât bine. Îi las pe alții să judece. să creadă, să catalogheze, să-și facă păreri, astea sunt cu mult mai puțin importante.
Am învățat să îmi asum și ce urmează, nu doar ce a trecut. Îmi asum respingeri, momente ce știu sigur că se vor întâmpla, sau nu se vor întâmpla, după ce iau unele decizii, și fac anumite lucruri.
Am învățat să-mi asum tot ce decid, să mă împac pe mine cu tot ce vreau și simt și mai apoi să fac alegerea. Practic, să pornesc la drum direct asumată. Chiar de uneori doare, sau mă întristează, sau mă face să sufăr ceea ce se întâmplă, îmi asum toate astea dinainte să se întâmple. Așa o să fiu conștientă de tot ce o să simt după, de tot ce o să se întâmple, și totul va fi bine și mult mai simplu, căci voi fi deja împăcată cu situația, chiar dinainte să se întâmple.
Am învățat să-mi asum atât lucrurile bune cât și cele rele. E mai important să plec în gând asumată cu cele rele, căci nu va fi niciun impact atunci când chiar se vor întâmpla, iar dacă nu se vor întâmpla, cu atât mai bine. Eu măcar mi-am asumat și părțile rele și pe cele bune.

Este important să ne asumăm gândurile, vorbele dar mai ales faptele, căci prin ele exprimăm și ceea ce simțim, gândim și credem. Indiferent de ce facem, sau de cum facem, să o facem asumat, să ne asumăm responsabilitatea faptelor noastre, consecințele lor și toate reacțiile care vor fi stârnite în urma faptelor noastre.

Este la fel de important să ne asumăm vorbele, reacțiile și greșelile. Să ne asumăm că am greșit, sau rânit sau întristat, în loc să disimulăm și să nu acceptăm consecințele rezultate. Ține de respectul față de noi, de cât de sinceri suntem cu noi și mai apoi cu ceilalți.

Cum am spus, este mult mai ușor să plecăm la drum deja asumați. Până la urmă trebuie să fim mulțumiți cu noi și să facem ce ne face fericiți. Această asumare este pentru noi, pentru a ne menține sinceri cu noi, cu ce credem, gândim și facem. Și mai apoi - poate, pentru a ne menține ideile, percepțiile și cine suntem de față și cu ceilalți.

Așadar fiți mândri de voi și trăiți sincer, frumos, asumat și responsabil.


Sursă fotografie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu