sâmbătă, 21 octombrie 2017

Înainte de orice, acceptă-te




Acceptă-ți defectele, acceptă că nu ai răbdare, că tratezi lucrurile superficial, că ești egoist sau orice altceva te deranjează la tine, însă este foarte important să îți accepți și calitățile. Acele trăsături pe care le simți în interiorul tău, care te fac să te simți bine în pielea ta, pe care ți le spun alții dar pe care ți-e greu să le recunoști, că parcă tu nu poți fi atât de bună.

Acceptă-ți trecutul. Cu cât te împaci mai repede cu ceea ce ai trăit, cu atât mai frumos și mai rapid vei reuși să îți creezi viitorul și să trăiești prezentul. Toate au trecut, toate s-au întâmplat, unele te-au marcat, însă tu ai ajuns aici, tu ești astăzi aici, frumoasă, deșteaptă și bună. Acceptă ce te-a rănit și împacă-te cu tot trecutul tău, oricât de tare te-a zbucimat atunci când s-a întâmplat.

Acceptă-ți greșelile și deciziile proaste. Da, poate nu mereu ai luat cele mai bune decizii, poate de multe ori nu te-ai gândit prea mult la ceea ce alegi și poate a trebuit să suporți consecințele și poate că se putea să eviți asta, dar cum spuneam anterior, acceptă-ți trecutul, nu doar întâmplările care nu au depins de tine, ci și ceea ce ai ales tu. Chiar dacă ai rănit, ai supăr, ai dezamăgit și te-ai dezamăgit, acceptă asta, învață ceva din ele și mergi mai departe, împăcată cu tine.

Acceptă durerea. Și cea fizică și cea sufletească. Acceptă ideea că oamenii plecă din viața ta, cu sau fără voia lor, cu sau fără voia ta, și că uni nu se mai întorc niciodată. Acceptă gândul că vor fi voci, priviri, mângâieri, de care nu vei mai avea parte. Nu, nu spun să uiți, ci doar să accepți ceea ce s-a întâmplat, ca să poți să îți continui viața, chiar dacă, de multe ori, ști că niciodată nu va mai fi la fel.

Acceptă că oamenii te iubesc, te apreciază, te prețuiesc, te admiră. Acceptă complimentele, acceptă oamenii care vor să fie alături de tine, persoanele care te iubesc necondiționat și care mereu sunt acolo să te ajute. Acceptă sufletele calde ce se deschid înaintea ta, să te adăpostească de frigul din viața ta, pentru că aceste suflete se deschid pentru ceea ce le-a dăruit sufletul tău.

Acceptă că alții pot, și tu nu, că alții fac mai bine, că alții știu mai multe. Tu ești tu, la fel cum fiecare este el însuși, diferit de ceilalți. Nu te simții mai inferioară că tu nu ști, nu ai făcut la fel, nu ai fost în aceleași locuri, nu ai atâtea. Tu ai ritmul tău, tu trăiești viața în modul tău unic, percepi lucrurile în modul tău, și evoluezi în modul tău, și asta e total ok, tu ești tu și treci prin toate în ritmul tău.

Acceptă-te pe tine de-a întregul, cu tot ce ești, faci și spui, căci doar așa îți poți continua drumul în viață, doar așa poți găsi fericirea completă și doar așa poți deveni ceea ce îți dorești. Deci înainte de orice, acceptă-te.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu