miercuri, 14 februarie 2018

O zi a iubirii, nu?




What a fully day of love, right? Inițial mi-am zis să nu vorbesc despre această zi, pentru că eu sunt mai pe românisme, și tind să prefer dragobetele (care e pe 24 februarie, în cazul în care nu știați), însă mi-am dat seamă că nu contează dacă e sărbătoare americană, poloneză, chinezească sau românească, dacă e să sărbătorim iubirea, eu zic s-o sărbătorim.

Acest Sfânt Valentin, a fost un martir declarat ca sfânt, care a trăit în secolul al treilea. Conform legendei, el a cununat doi tineri îndrăgostiți, un păgân și o creștină, ceea ce era împotriva voinței regelui Claudius al II-lea, iar din acest motiv a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269. Astfel el a rămas în istorie reprezentând iubirea și toate cele.

Acum, cum ziceam și mai sus, dacă e să sărbătorim că avem iubire în viața noastră, s-o facem cât mai des, să-i facem zile speciale, să-i construim statui, să ne denumim copiii după ea, pentru că iubirea merită toate astea, însă ce nu-mi prea place mie este faptul, că unii dintre noi își amintesc că „iubesc” doar pe 14 februarie, și cu puțin noroc și pe 24, și cam atâta tot, iar asta nicidecum nu are cum să fie ok. Și sincer, după ce tot anul ai fost frustrat, morocănos, nu numai că nu ai zis complimente dar nici măcar nu ai prezentat vreun zâmbet cu simpatie, ai reproșat, țipat, urlat, ai fost mereu nemulțumit; mă întreb cum reușești ca o zi (maxim două sau trei) pe an să reușești să fi zen, cu zâmbetul pe buze și iubirea la subțioară, să îi faci toate poftele, să îi vorbești drăgăstos și să speri să îi umpli întregul rezervor de iubire. Și asta doar pentru că așa trebuie, așa face lumea, sau „cum să nu iubesc azi dacă toată lumea iubește” ca și cum această iubire ar avea un buton de start și de pauză. Și dacă e să stau să mă gândesc așa, asta ar explica atâtea. Știi, când vrei să faci ceva ce ar rănii? „Pfff, păi nu pot că îl iubesc și nah, dar tare mi-aș mai dori. Ia să opresc puțin iubirea asta, să fac ce îmi place și după o repornesc, Măcar așa nu mă mai simt nici eu vinovat”. Right? Right!

Trecând peste, eu oricum iubesc ziua asta. Adică azi frățiorul meu a împlinit 12 ani, deci asta motiv real de a sărbătorii această zi, so, la mulți ani kid. În altă ordine de idei, iubiți oameni buni, dar real, curat și frumos, și mai ales, tot timpul, nu doar în anumite zile pentru că „așa se face”. Știți și voi cât e de frumos să iubești și să fii iubit, așa că nu uitați să le transmiteți oamenilor că îi iubiți chiar și atunci când sunteți nervoși, supărați, frustrați, dezamăgiți. Iubirea este prea frumoasă să o ținem doar pentru voi.

Așadar iubiți cu tot sufletul și o zi frumoasă în continuare(trebuia să postez mai devreme, pentru acum vă urez o ”noapte bună”) !

Sursă fotografie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu